A biztonság otthont varázsol a lakásból.

Az otthonunk által nyújtott biztonságot semmi sem pótólhatja, így fontos annak védelmére áldoznunk. Tegye otthonát gondtalan övezetté! Válasszon csomagjaink közül az igényeinek megfelelőt!

Tévhitek a lakásbiztosításokról

 

A társasházakra kötött biztosítások nagy része csak a közös tulajdont védi, ezért baj esetén hoppon maradhatnak a saját lakásbiztosítással nem rendelkezők! Bár a bérelt lakásban élők is köthetnének biztosítást a vagyonukra, sokan mégsem teszik meg, mert azt hiszik, ők nem szerződhetnek. Sokan a tévhitek miatt nem kötnek otthonbiztosítást és járnak pórul emiatt.

 

Többen félnek balesettől, mint az állasuk elvesztésétől – derült ki az egyik biztosító felmérésből. A statisztikák alapján erre meg is van minden okuk. Az azonban tévedés, hogy a baj elsősorban az utakon leselkedik. A legveszélyesebb hely a számok szerint az egyértelműen biztonságosnak hitt otthonunk.

 

 

A kutatásból az is kiderült, hogy az emberek sokkal jobban félnek egy váratlan balesettől, mint a munkahelyük elvesztésétől. Arra a kérdésre, hogy mitől tart leginkább, az összes megkérdezett 40 százaléka választotta a balesetet és csupán 12,8 százalék az állása elvesztését.

A válaszadók 56 százaléka szerint a közutakon történik a legtöbb baleset. Az igazság ezzel szemben az, hogy otthoni balesetekben több mint kétszer annyian halnak meg évente, mint a közúti közlekedési, a vasúti, a vízi és a légi balesetek során összesen. Míg ugyanis utóbbiak során a KSH adatai szerint 2014-ben 741 ember veszítette életét, addig otthoni balesetek következtében 1726 ember hunyt el.

Az adatok szerint ráadásul a legtöbb baleset a háztartásokban mindennaposnak számító tevékenységek végzése közben éri az embereket. A leggyakrabban esés, mérgezés, égés, vágás vagy fulladás fordul elő.

 

Gondoljon előre Ön is, hogy ne érhesse váratlan esemény, legyen felkészült mindenre! Ne bízza magát a vak szerencsére se a véletlenre!

Érdemes az otthonunkra biztosítást kötni, de ne csak az árat nézzük, hanem azt is, hogy mit kapunk cserébe. Olyan összegre biztosítsuk az ingatlant, ami fedezi az újjáépítést, ha megsemmisül. Lehet, hogy évi néhány ezer forintos különbség az árban több milliót jelent, amikor a biztosító kifizeti a kárt.

 

Így kell védeni a nyaralót

 

Télen nagyobb eséllyel törnek be a hétvégi házakba, mint a nyaralási szezonban, és nagyobb a veszélye más káreseményeknek is.

 

Percenként több mint egy a magyarországi baleset

 

Többen félnek balesettől, mint az állasuk elvesztésétől – derült ki az egyik biztosító felmérésből. A statisztikák alapján erre meg is van minden okuk.

 

Magyarországon évente közel 690 ezer, vagyis: 10 perc alatt országszerte átlagosan 13 orvosi ellátást igénylő baleset történik. Míg az Egyesült Királyságban vagy Németországban a lakosság több mint 80 százaléka rendelkezik baleset biztosítással, hazánkban jelenleg mindössze 700 ezer ilyen szerződés van.

 

Gondoljon előre Ön is, hogy ne érhesse váratlan esemény, legyen felkészült mindenre! Ne bizza magát a vak szerencsére se a véletlenre!

 

Kösse meg Ön is Utasbiztosítását kényelmesen a karosszékében ülve Most! Csak egy kattintás választja el az alábbi linken!

Send this to friend